Μαρτίου 2015 ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ..

Οι μέρες περνάνε,ο μάστορας στο ποδηλατάδικο κοντεύει στην επισκευή του fitness(εδώ και 2 βδομάδες) αλλά η διάθεση για στατικό ποδήλατο και βάρη στο γυμναστήριο είναι στα ύψη..

Ποδηλασία..
Στην ποδηλασία και ειδικά στα αγωνίσματα της πίστας,τα βάρη δεν παίζουν απλά το ρόλο της ενδυνάμωσης, αλλά με αυτά γίνεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της ειδικής προπόνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες μεγάλες εθνικές ομάδες πίστας προσλαμβάνουν προπονητές που έχουν μεγάλη εξειδίκευση πάνω στην προπόνηση με τα βάρη ή/και προέρχονται από την άρση βαρών.
Βέβαια εδώ δεν θα υπάρξει κάτι τόσο εξειδικευμένο αλλά μόνο ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στον μέσο ποδηλάτη που θέλει να βελτιώσει την απόδοσή του.

Πολλά και διάφορα...
Υπάρχουν πολλά είδη αντιστάσεων και ασκήσεων που μπορεί να ακολουθήσει κανείς.Την εβδομάδα που πέρασε υπήρχαν και πολλές καινούργιες ασκήσεις..


Όπως εκτάσεις τετρακεφάλων,ανάποδα ροκανίσματα,ροκανίσματα στην τροχαλία και τα αγαπημένα νομίζω όλων των ποδηλατών-τισσων τα spuat.
Σκουώτ= η πιο φυσική λειτουργική κίνηση του σώματος,εμπλέκει ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ το 60% του σώματος,άριστη αερόβια άσκηση,μεγαλύτερη λιποδιαλυτική επίδραση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΆΚΙ..
Καθίσματα
3
14-12-10
Εκτάσεις τετρακεφάλων
3
14-12-10
Κάμψεις πίσω δικεφάλων
3
14-12-10
Απαγωγές ποδιών
3
14-12-10
προσαγωγούς
3
15-15-15
Εκτάσεις γαστροκνημιών(ορθ)
3
1 -15
Εκτάσεις γαστροκνημιών(καθ)
3
1-25
Πιέσεις στήθους (πάγκος)
3
15-15-15
Οπισθολαίμιες Τραβήγματα
3
15-15-15
Ώμους με αλτήρες (καθ)
2
15-15
Ώμους - εκτάσεις στο πλάι (όρθ)
2
15-15
Κάμψεις δικέφαλων χέρια
2
14-12
Βυθίσεις
1
3
Κοιλιακούς
3
15-10-8
Ραχιαίους
3
15-15-15

Πριν την προπόνηση ενδυνάμωσης για ζέσταμα καλό είναι 5-10 λεπτά τρέξιμο στο διάδρομο και οπωσδήποτε διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση.
TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΗ-Θ'Ω..
  • ΔΥΝΑΤΉ ΜΟΥΣΙΚΉ
  • ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎ
  • ΝΈΕΣ ΑΣΚΉΣΕΙΣ ΑΠΌ ΕΜΠΕΙΡΌΤΕΡΟΥΣ 

Share:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ..

Η γυμναστική με βάρη είναι ένα παρεξηγημένο είδος εκγύμνασης για τις γυναίκες.



Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «βάρη» έρχονται στο μυαλό τους αντιαισθητικά φουσκωμένα σώματα, χωρίς ίχνος θηλυκότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αποφεύγουν ενώ επιμένουν να «λιώνουν» ατέλειωτες ώρες στους διαδρόμους και στεπ προκειμένουν να αποκτήσουν ένα σώμα σφιχτό και καλογραμμωμένο.



Ισχύει όμως αυτός ο μύθος που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια;

Παρακάτω οι 5 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες θα πρεπε να κάνουν προπόνηση με βάρη.

1.Xάνεται σωματικό λίπος

2.Μυική ενδυνάμωση χωρίς «φούσκωμα»

3.Μειώνετε τους κινδύνους οστεοπόρωσης

4.Βελτιώνει την απόδοσή σας σε όλα τα σπορ

5.Αυξάνεται η σωματική σας αντοχή



Τι ποδηλάτες-τισσες θα είμασταν αν δεν βρισκόμασταν στο γυμναστήριο??
Share:

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΟ..ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ..!

Πρόσφατα και λόγω του ότι τα ποδήλατα είναι για γενικό σέρβις,έγινε και η αρχή για το γυμναστήριο.Για τους χομπίστες αλλά και τους πρωταθλητές-τριες η προπόνηση με βάρη είναι πολύ σημαντική για τους ποδηλάτες.

Όλοι οι αθλητές ποδηλασίας, πίστας, ποδηλάτες δρόμου αντοχής ή ορεινής ποδηλασίας μπορούν να χρησιμοποιούν τα βάρη ενισχυτικά για βελτίωση της απόδοσης.Είναι πολύ σημαντική η επιβάρυνση της άσκησης,η ταχύτητα,οι επαναλήψεις,η διάρκεια των ασκήσεων αλλά και η ξεκούραση.
Το να έχει ο αθλητής μόνο δυνατά πόδια δεν σημαίνει πως μπορεί να παράγει και περισσότερη ισχύ με το ποδήλατο του. Δυνατά πόδια με αδύνατο κορμό = μειωμένη απόδοση αφού αδύνατος κορμός σημαίνει λιγότερη σταθερότητα που στην ποδηλασία σημαίνει περισσότερη χαμένη ενέργεια άρα λιγότερη παραγωγή ισχύος.Γι αυτό...

Γενικά:
-Οι ασκήσεις με βάρη που επικεντρώνονται στο κορμό και στη πλάτη , κάνουν πιο δυνατό το σώμα και ειδικότερα μυς που κουράζονται λόγω στάσης περισσότερο πάνω στο ποδήλατο όπως ο αυχένας, οι ραχιαίοι μυς.
-Πολύ νερό κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που είναι έντονες παρότι στατικές και εκπνοή ρυθμικά με δυνατή εκπνοή.
-Αποθεραπεία με διατάσεις...

Η ομορφιά και η υγεία χρειάζονται ισορροπημένες και όχι υπερβολικές ασκήσεις. Καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, πριν να προσχωρήσετε σε οποιαδήποτε γυμναστική.(προσωπικά συμβουλεύτηκα δύο)

Καλή συνέχεια σε όλους..



Share:

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας