ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ




















Πεζοπορία είναι η διάνυση μιας απόστασης με τα πόδια μεγαλύτερης των 5 χιλιομέτρων.Η απλή πεζοπορία προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση,ελαφρύ εξοπλισμό και ελάχιστα εφόδια.


Η πεζοπορία προσφέρει μια μεγάλη προπόνηση στο κάτω μέρος του σώματος και, εάν πρέπει να κουβαλάτε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους σας, θα καταλάβετε ότι γυμνάζετε εξίσου και το πάνω μέρος του σώματός σας καθώς και τον κορμό- ειδικά όταν ανεβαίνετε λόφους-.














Στην σημερινή διαδρομή το περπάτημα σε μονοπάτια οδήγησε σε εξερεύνηση παρθένων περιοχών,νέους προορισμούς αλλά και σε μερικούς γνώριμους Mtb δρόμους.













Για να πει κανείς ότι φθάνει στην βλαχέρνα θα πρέπει να έχει συναντήσει πινακίδα που είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω στην στροφή όταν <<αφήνει>> πίσω την επαρχιακή οδό Ανδραβίδας-Κυλληνής.Ύστερα ακολουθεί ένα πλακόστρωτο ανηφορικό μονοπάτι και σε λιγότερο από 1 χιλιόμετρο βρίσκει μπροστά του αυτήν την κεντρική είσοδο της μονής.Βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κάστρου Γλαρέντζα στην Κάτω Παναγιά, 2,5 χλμ από την Κυλλήνη σε υψόμετρο μόλις 80 μέτρων.


 









Στο δρόμο λίγο πριν την Μονή δεσπόζει το ξωκλήσι της Αγ.Μαρκέλλας.



Η συνολική απόσταση των 8 χλμ  καλύφθηκε σε περίπου 2μισή ώρες ενώ η παρέα θα μείνει αξέχαστη.
strava

Η διαδρομή έγινε με την ίδια παρέα στις 8-12-2019(διαδρομή εδώ).

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας