15 ΧΩΡΙΑ 2 ΝΟΜΟΙ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

15 ΧΩΡΙΑ 2 ΝΟΜΟΙ

Στο παρελθόν έχει γίνει επίσκεψη σε αυτά τα μικρά χωριουδάκια των νομών Ηλείας και Αχαΐας με το ideal on road τον Οκτώβριο του '15,το ideal freeder disc τον Μάιο του ΄15 αλλά και το freeder v-brake τον Απρίλιο του ΄17.

Με έναρξη την εθνική Πατρών-Πύργου θα ποδηλατήσουμε μέχρι την Βάρδα στο ύψος της διασταύρωσης με το χωριό Ψάρι και με μερικές ήπιες ανηφόρες θα συναντήσουμε το χωριό Νεάπολη.Με απόλυτη ηρεμία και πολύ μακριά από τον θόρυβο της εθνικής στην επαρχιακή οδό Ερυμάνθειας-Σαντομερίου θα ανταμώσουμε το top κομμάτι της διαδρομής,η ανάβαση στο χωριό Σπάτα με προορισμό την Μονή Αγ.Νικολάου.





Το σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο αποτελεί τοπόσημο της περιοχής,βρίσκεται σε υψόμετρο 450μ. σε μια μαγευτική τοποθεσία στις χαμηλές πλαγιές της Νότιας Μόβρης.
 
Κατέβασμα στα χωριά Ματαράγκα,Καγκάδι και Απιδεώνα και έξοδος για εθνική.Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι με την έξοδο ξεκίνησε και ένας ανελέητος πόλεμος αντοχής με τον κόντρα άνεμο από το Νέο Βουπράσιο,Μανωλάδα,Αρετή,Λεχαινά έως και την Μυρσίνη.
 Απιδεώνα
Πέρασμα από τα χωριά Νεοχώρι,Μυρσίνη,Λεχαινά,Αρετή,Βάρδα,Ψάρι,Νεάπολη,Σπάτα,Μονή,Άγ.Κωνσταντίνος,Καγκάδι,Απιδεώνα,Ν.Βουπράσιο,Ν.Μανωλάδα,Κουρτέσι.



NUMBERS

  • 93 χλμ με avg 20,3 σε 4 και μισή ώρες
  • avg heart rate 154bpm και max 178
  • total elevation 623m.

strava

Share:
Τόπος: Επαρ.Οδ. Ερμυάνθειας-Σαντομεριού 10, Αγ. Νικόλαος 252 00, Ελλάδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας