ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΑΡΑΞΟΥ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΑΡΑΞΟΥ

Μια εβδομάδα περίπου μετά από την περιπλάνησή μας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας θα βρούμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε μια κλασσική και αγαπημένη διαδρομή.Μια συνολική απόσταση 93 χιλιομέτρων από την Πάτρα στο χωριό του Αράξου και από το Λάππα στο δάσος της Στροφυλιάς.
Τα πρώτα χιλιόμετρα θα μας βρουν στα Βραχνέικα όπου ακολουθώντας την παλιά εθνική οδό θα βρεθούμε στην παραλία της Κάτω Αχαγιάς. Αφού προσπεράσουμε τα Νιφορέικα θα κάνουμε την στάση  μας για καφέ στο χωριό Καλαμάκι (αλλιώς Βίδωβα).
Ο επόμενός μας στόχος θα είναι να κινηθούμε περιμετρικά του Υγροτόπου Κοτυχίου περνώντας από το δάσος της Στροφυλιάς μέσω του χωριού Λάππα.
Θα επιστρέψουμε στην αεροπορική βάση του Αράξου και θα επιλέξουμε τον ίδιο δρόμο επιστροφής.Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και υψομετρικά καλύψαμε αυτήν την απόσταση σε περίπου 4 ώρες και αναλυτικά θα την δούμε εδώ.
Σε ελάχιστα πιο γρήγορους ρυθμούς πάνω στα χνάρια της ίδιας περίπου περιπλάνησης θα ολοκληρώσουμε την επόμενη μέρα και την διαδρομή κ.Αχαγια-Λογοθέτης-Ακρωτήρι Αράξου.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας