ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σήμερα θα αποδράσουμε σε ένα ταξίδι έκπληξη χωρίς το αγαπημένο μας δίτροχο στην μαγευτική Καλαμάτα.

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούμε στην πόλη της Καλαμάτας θα ανακαλύψουμε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής και θα μας κάνει εντύπωση το πως οι άνθρωποι κατάφεραν να συνυπάρχουν αρμονικά με όλα τα μέσα μεταφοράς και ειδικά το ποδήλατο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της είναι ο τεράστιος χώρος που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου,η κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

Καθώς περπατάμε στο ιστορικό κέντρο της θα αντικρίσουμε διάσπαρτα τους ιερούς ναούς Αγίων Αποστόλων,τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και την ιερή Μόνη Καλογραιών.Στο βορειοδυτικό τμήμα της,σε χαμηλό βραχώδη λόφο θα περπατήσουμε το οχυροματικό κτίσμα,που δεν είναι άλλο από το κάστρο της.

Αξιοθέατα ιστορικής σημασίας θα επισκεφτούμε στο αρχαιολογικό μουσείο, στο ιστορικό και λαογραφικό αλλά και στο στρατιωτικό μουσείο.

 

Φυσικά η βόλτα που θα μας μείνει αξέχαστη στην καρδιά της πόλης είναι στο μοναδικό,ίσως,υπαίθριο πάρκο με πεζογέφυρα, λίμνες, παιδικές χαρές και πολύ πράσινο,το σιδηροδρομικό πάρκο.



Δεν θα παραλείψουμε να πεζοπορήσουμε στον μεγάλο προσήνεμο λιμενοβραχίονα,γνωστό ως "Χιλιόμετρο". Ένα υπέροχο μέρος το οποίο περπατώντας το περιμετρικά αντικρύζουμε την όμορφη Μεσσηνιακή πόλη.


Οι επόμενες μέρες θα μας βρουν στην πόλη της Μεσσήνης, στην παραλία της Μπούκας και της Βέργας.



Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που τα έχει όλα και προσφέρεται για κάθε εποχή και κάθε γούστο.Από τις βουτιές στις δωρεάν παραλίες και το πρωινό καφεδάκι στην παραλιακή της Καλαμάτας μέχρι την βόλτα στην κοσμοπολίτικη κεντρική πλατεία. Από την επίσκεψη στο κάστρο της πόλης και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι το Ηλιοβασίλεμα από την Βέργα. Από το ιστορικό κέντρο για ποτό και τον ρομαντικό περίπατο στο Χιλιόμετρο μέχρι τα τοπικά προϊόντα και της εξαιρετικής ποιότητας φαγητό που προσφέρονται σε αφθονία.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας