ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΑΤΡΑ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΑΤΡΑ

Υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε από το Αγρίνιο για να φθάσουμε στην Πάτρα. Ο πρώτος είναι μέσω του Θέρμου από την γέφυρα του Μπανιά για να φθάσουμε στην Ναύπακτο.Ο δεύτερος και αυτός που εμείς θα επιλέξουμε είναι από την εθνική οδό μέσω του Μεσολογγίου και της Κλόκοβας.
Στα πρώτα χιλιόμετρα της εθνικής οδού που ενώνει το Αγρίνιο με το Αντίρριο δεξιά μας θα αντικρίσουμε το Μοναστήρι της Ελεούσας το οποίο θα αποτελέσει και την πρώτη μας ανάβαση.
Το Αιτωλικό με το Μεσολόγγι ενώνεται με μια τεράστια ευθεία προσπερνώντας τις αλυκές αλλά και την κεντρική πύλη του Μεσολογγίου.
Στο επόμενο χωριό που είναι το Ευηνοχώρι θα ταλαιπωρηθούμε ελάχιστα λόγω καθίζησης της γέφυρας αλλά τελικά θα βρεθούμε στις βρύσες του χωριού Περιθωρίου.
Λόγω της αφόρητης ζέστης η ολιγόλεπτη στάση μας είναι σχεδόν αναγκαστική. Η δεύτερη ανάβασή μας παίρνει μέρος στην Παλαιοβούνα ή αλλιώς Κλόκοβα.
Το τελευταίο μέρος της διαδρομής μας και ίσως το πιο δύσκολο λόγω των έντονων ανέμων είναι το πέρασμα της γέφυρας του Ρίου-Αντιρίου.
Απο την πλευρά του Ρίου θα εξερευνήσουμε τους ποδηλατοδρόμους και θα καλύψουμε συνολικά μια διαδρομή 90χλμ με 660 υψομετρικά.

Η διαδρομή στο strava.
Share:
Τόπος: Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, Ελλάδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας