ΓΥΡΟΣ ΑΡΑΞΟΥ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

ΓΥΡΟΣ ΑΡΑΞΟΥ

Ως ένα βαθμό ποδηλασία και αέρας μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά και να βοηθήσει με την αντίστασή του να πετύχουμε μια δυνατή προπόνηση αλλά η σημερινή μέρα σίγουρα δεν ήταν η ιδανική.Αν και ο καιρός ήταν ηλιόλουστος,η ένταση του ανέμου ήταν ανυπόφορη και αρκετά κουραστική.

Τα πρώτα χιλιόμετρα λόγω της αυξημένης κίνησης θα μας οδηγήσουν αναγκαστικά στην παραλιακή μέχρι τα Βραχναίικα. Να τονίσουμε ότι ο δρόμος σε πολλά σημεία μέσω της παλιάς εθνικής είναι προσωρινά υπό κατασκευή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τα διερχόμενα οχήματα.

Αφού κάνουμε μια παράκαμψη για ανάβαση ενός χιλιομέτρου προς την ΒΙ.ΠΕ έχουμε καλύψει τα πρώτα 30 εύκολα χιλιόμετρα της διαδρομής από την Κάτω Αχαγιά στα Νιφορaίικα και από το Καλαμάκι στην Λακκόπετρα.

Οι πρώτες δυσκολίες θα ξεκινήσουν από το αεροδρόμιο του Αράξου μέχρι την έξοδο μας στην Ν.Ε.Ο Πατρών-Πύργου στα Μποντέιικα. Σε όλο αυτό το σημείο οι ριπές του αέρα είναι δυνατές και πλαγιομετωπικές.

Το πιο δύσκολο σημείο όμως είναι η εθνική οδός όπου πρέπει να προσέξουμε την θέση μας πάνω στο ποδήλατο,να είμαστε προετοιμασμένοι ιδιαίτερα στα κενά αέρος που δημιουργούνται από τα οχήματα αλλά και να προσπαθούμε ταυτόχρονα να δημιουργούμε "καταφύγια".Το πιάσιμο του τιμονιού από τα drops είναι η ιδανική λύση μέχρι τα φανάρια της Κάτω Αχαγιάς.

Λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε μια μικρή στάση και θα ολοκληρώσουμε καλύπτοντας μια απόσταση 80 χλμ.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος της παλιάς εθνικής είναι πολυσύχναστος για ποδηλάτες-τισσες και αρκετοί κάνουν μια στάση να ρωτήσουν αν είναι όλα οκ όπως έγινε και σε μας εκείνο το σημείο.

Η διαδρομή στο strava.

Share:
Τόπος: Άραξος 252 00, Ελλάδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας